Υπηρεσία Τεχνικού

 1. Home
 2. _Εξοικονομώ
 3. Λεπτομέρειες Υπηρεσίας

Εξοικονομώ 2024 – Σύνταξη κι Υποβολή του φακέλου, κατασκευή του προγράμματος

Description

Εξοικονομώ 2024 με την ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Γιατί να κάνω το πρόγραμμα Εξοικονομώ;

Διότι όταν αναβαθμίζουμε ενεργειακά το ακίνητό μας, εξοικονομούμε ενέργεια, άρα και χρήματα, δεδομένου ότι όσα χρήματα επενδύουμε, τα αποσβένουμε εντός λίγων ετών. Οι ανάγκες μας για ψύξη και θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης μειώνονται δραστικά.

Διότι μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων του πλανήτη μας.

Διότι δημιουργούμε ένα καλύτερο κι υγιεινότερο μικροκλίμα και μια πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα εντός του χώρου που ζούμε ή εργαζόμαστε.

Διότι ένα ενεργειακό σπίτι έχει λιγότερη συντήρηση από εξωτερικές υγρασίες.

Διότι προσδίδουμε μια υπεραξία στην περιουσία μας κι έτσι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή σε μια περίπτωση πώλησης ή ενοικίασής του.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχθώ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024;

Βασικές προϋποθέσεις, είναι το ακίνητο να υφίσταται νόμιμα, να χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη ή άλλο πρόσωπο ως κύρια κατοικία και να είναι ηλεκτροδοτούμενο.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την ένταξή μου στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024;

Πρώτα απ’ όλα, επιλέγω σωστά με ποια εταιρεία θα προχωρήσω, διότι η λαθεμένη επιλογή μπορεί να σημαίνει ακόμη και τη μη υποβολή του φακέλου μου.

Γίνεται η συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών κι η πρώτη αξιολόγηση επιλεξιμότητας της κατοικίας μου.

Στη συνέχεια γίνεται η αυτοψία και έκδοση του απαραίτητου ενεργειακού πιστοποιητικού με αναφορά στον συνδυασμό εργασιών που θα μου δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες ένταξής μου στο πρόγραμμα και να πετύχω το μέγιστο τεχνοοικονομικά ενεργειακό αποτέλεσμα.

Τέλος γίνεται η υποβολή της αίτησής μου με τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά.

Σε όλα αυτά τα βήματα η ΑΝΑΔΕΙΞΗ και οι μηχανικοί της είναι δίπλα μου, με την ελάχιστη συμμετοχή μου και χωρίς να χάσω καθόλου χρόνο από την ζωή μου.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024;

 1. Κωδικοί taxis
 2. Εκκαθαριστικό, Ε1, Ε2, Ε9
 3. Φωτοτυπία ταυτότητας
 4. Φάκελος Πολεοδομίας (οικοδομική άδεια, κατόψεις, τομές)
 5. Νομιμοποίηση (εάν υπάρχει)

Ποιες εργασίες επιδοτούνται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024;

 1. Αντικατάσταση κουφωμάτων και εξωτερικών προστατευτικών φύλλων ή ρολών
 2. Τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης όπως σκίαστρα ή τέντες
 3. Θερμομόνωση δώματος και θερμοπρόσοψη
 4. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης με εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης συμβατικών καυσίμων με νέο σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου
 5. Εγκατάσταση κλιματιστικών για το σύστημα ψύξης
 6. Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για ζεστό νερό χρήσης
 7. Εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home) ως συνοδευτική παρέμβαση

Ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024;

Στα προγράμματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η επιδότηση φτάνει ακόμη και το 75% ανάλογα με το εισόδημα του αιτούντα. Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024, θα περιμένουμε τον οδηγό του προγράμματος για να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστά επιδότησης.

Πώς καλύπτω την δική μου συμμετοχή; Μπορώ να πάρω δάνειο;

Η συμμετοχή μου καλύπτεται είτε με ίδια κεφάλαια, είτε με άτοκο δάνειο από τράπεζα της επιλογής μου.

Μπορώ να κάνω επιπλέον εργασίες από το πρόγραμμα εάν το επιθυμώ;

Ναι φυσικά, αρκεί να είμαι ενημερωμένος για την αξία των εργασιών, να είναι σαφές τι επιδοτείται και τι όχι ώστε να γνωρίζω εκ των προτέρων πόσο θα μου κοστίσουν αυτές οι επιπλέον εργασίες.

Γιατί να επιλέξω την ΑΝΑΔΕΙΞΗ;

Διότι έχετε την σιγουριά μιας εταιρείας που έχει συμμετάσχει σε όλους τους κύκλους του προγράμματος από το 2012 μέχρι και σήμερα, έχοντας την εμπειρία περισσότερων από 450 επιτυχών φακέλων.

Διότι γνωρίζετε από πριν πόσα χρήματα θα κοστίσει η σύνταξη, η υποβολή του φακέλου σας στην πλατφόρμα του Εξοικονομώ, η παρακολούθηση της διαδικασίας και την προόδου της αιτήσεως και το κλείσιμο του φακέλου μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες του προγράμματος.

Διότι γνωρίζετε από την αρχή πόσα χρήματα θα κοστίσει η κατασκευή του προγράμματος όταν η αίτησή σας εγκριθεί, χωρίς κρυφές χρεώσεις, με σαφές χρονοδιάγραμμα και με ολοκληρωμένες υπηρεσίες «Με το κλειδί στο χέρι», χωρίς να είστε αναγκασμένοι να ψάχνετε από μόνοι σας το εκάστοτε συνεργείο ή μάστορα.

Διότι είμαστε εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών, με αριθμό μητρώου 132 (το Μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) τηρείται από τη Διεύθυνση Ενεργειακών Πολιτικών κι Ενεργειακής Αποδοτικότητας της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης ΔΕΠΕΑ/Γ/οικ.176381/21.06.2018 (ΦΕΚ Β’ 2672).

 Βασιλείου Δεληγιάννη 3, Μεταμόρφωση, 14452
 Οδηγίες χάρτη

Γλώσσες επικοινωνίας